İlçemizin toprak haritasını çıkarttık

İlçe Başkanımız Hayri Ağırlar ile birlikte Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürümüz Kibar Ak’ı ziyaret ederek ilçemizde çiftçilik yapan çiftçilerimizin topraklarından daha iyi daha kaliteli ve daha ekonomik değeri daha yüksek bol verim elde edebilmeleri için koordineli yürüteceğimiz çalışmalar ve projeler hakkında istişarelerde bulunduk. Çiftçilerimizin ekip biçtikleri topraklardan daha fazla ve ekonomik değeri yüksek verim elde edebilmeleri için Türkiye’de bir ilk olan uygulama ile tüm topraklarımızın analizini belediyemiz tarafından yaptırarak ilçemizin toprak haritasını çıkarttık. Yapmış olduğumuz titiz bilimsel çalışmalar ışığında önümüzdeki süreçte toprak yapısına göre ürün çeşitliliği ve tarımsal projelerimizi hız kesmeden devam ettireceğiz. Yine toprak analiz çalışmaları neticesinde doğru gübre kullanımı sayesinde verim artacak ve çiftçilerimiz ekonomik değeri yüksek, kaliteli ürün yetiştirerek gelirleri de artacak.